Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу

Добавлено: 26.04.2020 Переглянуто: 698


Цього дня 1986 року о 1 год. 23 хв. за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС. Внаслідок вибуху виникла пожежа, яка перекинулася на дах третього енергоблоку. Після вибуху та пожежі утворилася радіоактивна хмара, яка накрила не лише території сучасної України, Білорусі та Росії, але й території багатьох європейських країн – Швеції, Австрії, Норвегії, Німеччини, Фінляндії, Греції, Румунії, Словенії, Литви, Латвії. За Міжнародною шкалою ядерних подій цю аварію класифікували за найвищим – сьомим рівнем небезпеки, сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі 1945 року.

Радіоактивного ураження зазнали близько 600 000 осіб, насамперед, ліквідатори катастрофи. За даними міжнародних організацій, в результаті аварії померли 60 тисяч ліквідаторів, а 165 тисяч стали інвалідами. Світла пам'ять загиблим Героям, та міцного здоров'я всім живим, ліквідаторам Чорнобильської катастрофи.

У ніч з 25 на 26 квітня курсанти інституту запалили свічки пам'яті та вшанували хвилиною мовчання пам'ять всіх загиблих Героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

МИ ПАМ'ЯТАЄМО

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх