Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

День донора

Добавлено: 23.04.2020 Переглянуто: 854


Вже традиційно курсанти інституту приймають участь у Днях донора, що проходить в Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військово-клінічний госпіталь» щоб поділитися частинкою життя з усіма військовими, хто цього потребує.

Бути донором корисно й для вас, ось кілька фактів чому:

  • В донорів суттєво менший ризик серцево-судинних хвороб. За даними Американської Медичної Асоціації, люди середнього віку, які щопівроку здавали кров, мали менше інфарктів та інсультів. Масштабне дослідження фінських донорів показало, що здача крові хоча б раз на рік знизила ризик хвороб серця на 88%.
  • Крім цього, в донорів кращий баланс холестерину і нижчий його загальний рівень, а отже – менші ризики серцево-судинних хвороб.
  • У донорів крові менші ризики захворіти на рак легенів, прямої кишки, шлунку та гортані. Причина нижчих шансів онкологічних хвороб не лише в тому, що донори це, зазвичай, здорові люди, які стежать за здоров’ям, і тому мають менші ризики. Можлива причина – зниження рівня неорганічного заліза, шкідливого для здоров’я.
  • Донорство зменшує ризик гемахроматозу – хвороби, коли іони заліза накопичуються в печінці та інших органах. Симптоми гемахроматозу перекриваються із проявами інших хвороб, і їх важко розпізнати та вжити заходів. Донори просто втрачають зайве залізо і знижують ризик.
  • В донорів менше проявів запалення та вищий так званий антиоксидантний статус, тобто вони краще знешкоджують вільні радикали.
  • Донору проводять безкоштовні аналізи на гемоглобін, ВІЛ, гепатити В та С і венеричні захворювання. Ці аналізи слід регулярно робити всім.

    Курсант-донор - це життєва позиція та данина людству. Здана кров рятувала і буде рятуватиме не одне людське життя. Здавши хоч краплинку своєї крові хлопці та дівчата поділилися своєю душею та добрими помислами.

    Дякуємо Вам!

  • © Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

    Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

    ^ Наверх