Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Militari НUB: курсанти ВІТІ самостійно виготовляють компоненти для безпілотників і роботів на 3D-принтерах

Добавлено: 10.04.2020 Переглянуто: 882


У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут у підготовці офіцерського складу вже багато в чому орієнтуються на стандарти НАТО.

Саме для розв’язання завдань осучаснення навчання з’явилася ідея створення в інституті інноваційної, відкритої, інтелектуальної платформи для практичної реалізації цікавих наукових проектів та навчання в процесі реалізації ідей. колективом спеціалістів інституту було створено Militari НUB – центр практичної діяльності доступний для всіх охочих. Це майданчик, на якому курсанти після занять досліджують сучасні та інтелектуальні технології й займаються розробленням зразків озброєння та програмного забезпечення із застосуванням штучного інтелекту.

– У нас створені проєктні команди, до складу яких входять науково-педагогічні працівники різних кафедр інституту та курсанти, що навчаються за спеціальностями Комп’ютерні науки, Інформаційні системи та технології, Телекомунікація та радіотехніка, Кібербезпека. Вони займаються програмуванням та схемотехнічними рішеннями на основі штучних нейронних мереж, створенням роботів та оптоелектронних розвідувальних засобів, моделюванням і виготовленням безпілотних апаратів тощо. Курсанти працюють у рамках великих проєктів, наприклад створення безпілотних авіаційних комплексів ретрансляторів. Реалії вимагають від сучасного зв’язківця розуміння побудови таких систем. З допомогою БПЛА ретрансляторів можна забезпечувати зв’язок підрозділів під час виконання бойових завдань. Окрім цього, курсанти займаються також упровадженням робототехнічних комплексів. Для цього в лабораторіях Militari НUB розгорнуто 3D-принтери та плотери, на яких курсанти самостійно виготовляють компоненти для безпілотників і роботів, – розповів начальник кафедри спеціальних інформаційних систем та робототехнічних комплексів полковник Ігор Панченко.

До речі, вже два роки поспіль розробки інституту демонструють на міжнародній виставці «Зброя та безпека», вони викликають велику зацікавленість представників силових структур та відвідувачів виставки.

Фахівці інституту не зупиняються на досягнутому. Так, в планах створення HackSpace-MITIT, який об'єднає викладачів та курсантів зі схожими науковими та технологічними інтересами для обміну знаннями, спільної роботи над проектами та соціальної активності.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх