Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Конференція з питань високоємних розробок із штучним інтелектом

Добавлено: 23.12.2019 Переглянуто: 1194


Робота в галузі штучного інтелекту та створення автоматизованих технічних систем природно мають в Україні теоретичний та прикладний характер. Над розробкою робототехнічних комплексів, особливо військового призначення, працює ряд фахівців багатьох наукових та інженерно-конструкторських спеціальностей в Україні. В основі – методи штучного інтелекту та комп’ютерних наук.

Так, 23 грудня, у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут на високотехнологічному HUBі інституту пройшла конференція за участю в ній провідного фахівця в галузі систем штучного інтелекту та машинного зору Віктора Саханчука (м. Луцьк). На конференції були присутні начальник кафедри "Спецільних інформаційних систем та робототехнічних комплексів" полковник І. Панченко, начальник кфафедр “Кібербезпеки та захисту інформації” полковник Є. Чевардін, викладачі, ад'юнкти та зацікавлені курсанти військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

В ході конференції Віктор Саханчук ознайомив аудиторію з математичними підходами щодо розпізнавання образів за допомогою оптоелектронних систем які розташовані на БПЛА та застосування нейронних мереж для виконання даної задачі, орієнтацією у просторі за допомогою оптичних сенсорів, роботу БПЛА в абсолютно автономному режимі. Після доповіді Віктор Саханчук відповів на всі питання.

Ділова атмосфера дискусій була сповнена свіжих ідей та інновацій. Конференція досягла своєї мети — науково-педагогічні працівники та курсанти інституту отримали знання щодо майбутнього розвитку штучного інтелекту та робототехніки як прикладної науки, що займається розробкою інтелектуальних технічних систем.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх