Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Культурний відпочинок є невід'ємною складовою 5 КППК

Добавлено: 17.12.2019 Переглянуто: 917


Офіцери-зв’язківці, призвані на строкову військову службу за призовом осіб офіцерського складу, продовжують навчання на 5 КППК(курсах перепідготовки та підвищення кфаліфікації) на базі Батальйону забезпечення навчального процесу Військового інституту телекомунікацій та інформатизацій ім. Героїв Крут. Слухачі в кінці чергового навчального тижня вирішили поєднати активний відпочинок з культурно-просвітницькою діяльністю та відправились на огляд визначних місць м. Києва. Офіцери відвідали Національний військово-історичний музей України, експозиція якого охоплює історію становлення військової справи на території України від давнини до сьогодення, де в ході екскурсії ознайомились зі зразками озброєння, різноманітної військової техніки, холодної та вогнепальної зброї, колекціями нагород, військових відзнак, прапорів та одностроїв.

Далі слухачі вирушили до музейного комплексу «Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник» - прадавнього духовного центру України-Русі, перший печерний монастир якого був заснований ще в середині ХІ ст. Антонієм Печерським. Серед музеїв розміщених на території заповідника слухачів 5 КППК найбільше зацікавив Музей історичних коштовностей України – та його унікальне зібрання прикрас з дорогоцінних металів, зокрема знаменита скіфська пектораль (IV ст. до н.е.). Після цього охочі змогли піднятися на знамениту Велику лаврську дзвіницю (XVIII ст.) та оглянути Київ з висоти майже 90 м. Група слухачів відвідала Ближні печери Лаври, де почивають мощі печерських подвижників – зокрема легендарного захисника України-Русі та покровителя сучасних прикордонників Іллі Муромця.

Гостинно зустрів офіцерів Національний музей історії України у Другій світовій війні. Слухачі 5 КППК за допомогою свого побратима молодшого лейтенанта Г. Борисова ознайомились з матеріалами виставки «Український Схід. На лінії вогню» та дізналися деякі історії учасників війні на Сході України. Особливо цікавим для зв’язківців було побачити зразки телефонних апаратів та радіостанцій, які використовувались у арміях Німеччини та Радянського Союзу в ході Другої світової війни. Офіцери змогли одними з перших відвідати нову унікальну виставку музею: «Україна. Незакінчена війна» і дізнатись про складну та неоднозначну долю українців в різних арміях світу під час Другої світової війни.

Увечері офіцери-зв’язківці повернулись до розташування сповнені нових яскравих вражень та натхненні на новий навчальний тиждень.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх