Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

«Соловей співає. Доки голос має»

Добавлено: 13.12.2019 Переглянуто: 980


Реалізуючи інноваційні підходи в навчанні, кафедра «Військово-гуманітарних дисциплін» особливу увагу приділяє національно-патріотичному вихованню майбутніх офіцерів. Тому, завершальним етапом вивчення навчальної дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням», став перегляд документального фільму «Соловей співає. Доки голос має».

Стрічка є новаторським дослідженням проблеми мовного питання в Україні. Автори фільму: Леся Воронюк – авторка ідеї та сценарію, продюсерка; Сергій Кримський – режисер-постановник; Сергій Мартинов – режисер монтажу, аналізують мовну ситуацію не – в звичайній, поширеній формі протистояння політичних сил, а досліджують значно глибші причини та наслідки нинішньої конфронтації довкола української мови.

Показ викликав неабияке зацікавлення у курсантів, які мали нагоду поспілкуватися з головним режисером фільму, отримати автограф і просто потиснути руку; виникла жвава наукова дискусія, яка перетворилась у шквал запитань та пошук мовних, історичних відповідей.

Отже, майбутнє Є…

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх