Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Новини ВКСС ВІТІ

Добавлено: 01.12.2019 Переглянуто: 899


«Буткамп інструкторів Академій Cisco-2019».

30 листопада 2019 року представники Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут циклової комісії з експлуатації комп'ютерних систем і мереж Військового коледжу сержантського складу - Андрій Дубик та Олег Перехрест - брали участь у події НТУ "Дніпровська політехніка": «Буткамп інструкторів Академій Cisco-2019». Це подія очного підвищення кваліфікації на буткампі, що проходила в рамках святкування 120-річчя НТУ «Дніпровська політехніка» у співпраці з іншими Центрами Cisco.

На «Буткамп Cisco-2019» завітало більше 80 представників шкіл, коледжів, університетів та інших закладів освіти України з Дніпра, Києва, Львова, Харкова, Луганську, Запоріжжя, Кривого Рогу, Полтави та багатьох інших міст і населених пунктів України. Темами буткампу були Інтернет речей, програмування під інфраструктуру, Cisco DevNet та STEM-практика. Учасники буткампу інтенсивно попрацювати над практичними навичками під керівництвом міжнародного рівня інструкторів Cisco на воркшопах.

Сучасні можливості виявлення противника і високоточне озброєння змушують військових до високої мобільності і швидкого прийняття рішень. Для цього потрібно отримувати інформацію з різних джерел в режимі real-time і оперативно ділитися нею з усіма задіяними в операції підрозділами. Одним із способів вирішення цієї проблеми стало застосування рішень на базі Інтернету речей, які отримали назву Інтернет бойових речей (Internet of Battle Things, IoBT). Можна сказати, що IoT став проникати в усі можливі аспекти військової справи, починаючи від вирішення найскладніших завдань високоточного виявлення і знищення противника, і закінчуючи моніторингом фізичного стану конкретного військовослужбовця. Сьогодні до потенційних сфер «військового» застосування IoT-технологій вже входить логістична підтримка військ, моніторинг поточної ситуації на місці зіткнення для різних рівнів військовослужбовців (вищий командний склад, командири підрозділів, окремий боєць), медичне забезпечення (на полі бою і в штатній ситуації). Отже, вміння моделювання цих процесів, налаштування та перевірка мережі на моделі - це запорука безпомилковості при створенні реальних мереж, адже помилки тут можуть призвести до трагічних наслідків, якщо зв'язок буде втрачений, або об'єкти управління не будуть спрацьовувати як слід.

Всі отримані знання змушують по-новому дивитись на майбутніх випускників. Однією з важливих тез доповідей було - вимоги до ІТ-фахівців кардинально змінились. Хто переорієнтується - стане провідним фахівцем, в іншому випадку- точка невідворотності вже далеко позаду. У сучасному світі необхідно швидко реагувати на зміни, що відбуваються у світі технологій. Тому, подібні події, що організовує та проводить компанія Cisco, вкрай корисні та необхідні для розвитку викладачів і для втілення у навчальний процес новітніх технологій та засобів навчання, орієнтування у сучасному світі розвитку технологій, мов програмування, та ознайомлення з перспективними напрямками у цих галузях.

Викладачі коледжу винесли з події багато ідей, вмотивовані на подальший саморозвиток, передачу знань курсантам - майбутнім спеціалістам та фахівцям Збройних Сил України. Також викладачі мали змогу провести індивідуальні консультації з керівниками Центру підтримки Академій Cisco щодо впровадження у навчальний процес технологій дистанційного навчання за Програмою академії Cisco, обмінялися досвідом з іншими викладачами з різних навчальних закладів зі всієї України.

01 грудня 2019 року були проведені змагання на першість коледжу з підтягування на перекладені та комплексної силової вправи серед курсантів навчальних курсів.

Дані змагання, які проводилися з метою підвищення спортивної майстерності, фізичної підготовленості курсантів навчального курсу та пропаганди здорового способу життя.

Кращі результати показали наступні військовослужбовці:

з підтягування на перекладені серед чоловіків:

перше місце – курсант КЛЮЧКО А.І.;

друге місце – курсант БАБИЧ В.В.;

третє місце – курсант ТУКІЛАТУ М.О.;

з комплексної силової вправи серед військовослужбовців-жінок:

перше місце – курсант ГЕОГРГІЦА О.І.;

друге місце – курсант ЛУГОВСЬКА А.Р.;

третє місце – курсант ОЛЕФІР В.В.

Необхідно пам’ятати, що змагання – в яких приймають участь курсанти – зміцнюють здоров'я, виховують міцний характер, загартовують організм, роблячи його витривалим і сильним. А ще, що не менш важливо, - піднімають настрій, допомагають знаходити однодумців. Саме це і є безцінним скарбом у спортивній та військовій діяльності для майбутнього сержанта Збройних Сил України!!!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх