Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Робота в команді

Добавлено: 17.10.2019 Переглянуто: 1000


Стандартні навчальні заняття, де викладач виступає біля дошки, а курсанти сумлінно пишуть конспект вже стали неактуальними та малоефективними, вони потребують інновацій та сучасних підходів.

Так, на курсантів 17 навчального курсу факультету Телекомунікаційних систем під час заняття з навчальної дисципліни «Теорія електричного зв’язку» очікував сюрприз - експериментальне навчальне заняття у незвичайному форматі. Викладачем кафедри Побудови телекомунікаційних систем майором Сердюком Павлом Євгенович було впроваджено новітню систему проведення незвичних навчальних занять. Тепер групові заняття проходитимуть, ніби своєрідна інтелектуальна гра.

Їхня сутність полягає у тому, що під час заняття групу курсантів поділяють на підгрупи, їм надається тематика питань заняття, вони самі обирають старшого своєї військової команди, який розподіляє завдання та робить своєрідне планування виступу та підготовки до нього. Курсанти мають змогу користуватись мережею Internet та підручниками, які надає їм викладач, а також використовувати програмне забезпечення мобільних пристроїв, або ноутбуків. Наприклад, цього заняття курсанти однієї з підгруп знайшли цікавий додаток, який напряму стосується тематики їхнього виступу (Гібридні кодери) та практично продемонстрували свою теоретичну базу.

Отже, сутність проведення такого заняття закладається у тому, що маючи 45 хвилин, команда підготовлює виступ з виданою викладачем тематикою навчального заняття, розподіляючи сили та вміння. Кожен курсант має можливість вільно пересуватись навчальною аудиторією, використовувати дошку для зображень схем та написанню формул та інше матеріально-технічне забезпечення (маємо своєрідний карт-бланш, у межах розумного). По закінченню 45 хвилин призначені командири команд та їхні підлеглі розпочинають виступ, який триває не більше 10 хвилин, відповідаючи на питання аудиторії. По закінченню роботи команди командир та призначений ним заступник мають змогу оцінити роботу та вклад у заняття своїх підлеглих самостійно (за 5-ти бальною шкалою), викладач виставляє бали до турнірної таблиці, сума балів розподіляється між усіма членами команди порівну.

Розвиток роботи у колективі, розуміння власної важливості, ненав’язливе та чітке викладення навчального матеріалу, а також модерні та нестандартні методи роботи – ось така сучасна освіта майбутніх офіцерів Збройних Сил України.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх