Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

«Rapid Trident 2019»: пройшов випробування безпілотний авіаційний комплекс – ретранслятор зв’язку

Добавлено: 26.09.2019 Переглянуто: 1195


У проведенні міжнародного командно-штабного навчання із залученням військ «Rapid Trident – 2019», що на Львівщині у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, активну участь беруть курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

В ході проведення активної фази міжнародного командно-штабного навчання було перевірено бойове застосування безпілотного авіаційного ретрансляційного комплексу для забезпечення підвищеної зони покриття радіозасобів підрозділів, що безпосередньо приймали участь у навчанні.

Треба зазначити, що безпілотний авіаційний ретрансляційний комплекс розроблений у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут робочою групою кафедри “Спеціальних засобів зв'язку та радіотехнічних засобів” до якої входили курсанти всіх спеціальностей підготовки (“Комп'ютерні науки”, “Інформаційні системи та технології”, “Кібербезпека”, “Телекомунікація та радіотехніка”).

Такий підхід комплексної підготовки та залучення фахівців з високоінтелектуальних спеціальностей в одному виші дозволив об'єднати зусилля фахівців всіх спеціальностей підготовки в розробці аеропрлатформи, ретранслятора та спеціального програмного забезпечення.

Безпілотний авіаційний ретрансляційний комплекс здатний підтримувати і посилювати зв’язок 24 години на добу, за умови використання двох літальних апаратів. БпЛА, що виготовлений курсантами з композитних матеріалів, несе 1,5 кг корисного навантаження, яке складається з ретрансляторів різного типу. Робоча висота для забезпечення зв'язку – 600-700 метрів, але за необхідності безпілотник може піднятися і на 1000 метрів.

В ході проведення активної фази міжнародного командно-штабного навчання курсанти інституту залучалися до виконання функціоналу оператора інформаційної системи Дельта, а саме забезпечували підтримку щодо оцінювання дій українських підрозділів ЗСУ на предмет їх подальшої спільної роботи з підрозділами НАТО.

Залучення майбутніх офіцерів з високоінтелектуальних спеціальностей до проведення міжнародного командно-штабного навчання надає можливості їм підтвердити високий рівень підготовки в інституті та набратися досвіду впровадження свої знань, нових ідей та практичних навичок у розвиток сучасних інформаційних систем Збройних Сил України.


© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх