Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Першокурсники – зв’язківці знайомляться з віхами історії ВІТІ імені Героїв Крут

Добавлено: 14.09.2019 Переглянуто: 1041


Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут – вищий військовий навчальний заклад з цікавою та глибокою історією довжиною у сторіччя. Основне набуття усього колективу інституту за останні роки - встановлення історичної справедливості щодо отримання почесного найменування «імені Героїв Крут» та дати заснування навчального закладу 29 січня 1918 року – Дня увічнення пам’яті самопожертви молодого покоління за незалежність України, Дня подвигу в ім’я своєї держави.

Нагадаємо, що Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут у 2019 році затвердив офіційну дату свого створення, змінив символіку, вперше серед ВВНЗ отримав почесний стяг, увів у дію почесні нагрудні знаки інституту для курсантів, офіцерів та науково-педагогічних працівників інституту. Завдяки історичним дослідженням в основу символіки ВІТІ покладено першу кокарду збройних сил періоду Української національної революції та Перших Визвольних Змагань 1917-1921 рр.

В рамках військово-патріотичного виховання фахівцями відділу морально-психологічного забезпечення інституту було прийняте рішення запустити Марафон знайомства з історією нашого навчального закладу для курсантів першого року навчання.

Своєрідний урок історії славетного навчального закладу розпочали у найсимволічніших місцях, які зберігають мілітарну історію ВІТІ, звитягу українських захисників держави, випускників і викладачів навчального закладу. Зібрані разом ці історії відтворюють героїчні і трагічні події, у полум’ї яких вирішується доля України. Військовослужбовці мали можливість ознайомитись з історією встановлення Меморіального комплексу на Алеї Героїв інституту, меморіальної дошки на КПП інституту учасникам бою під Крутами.

В ході проведення заходу для першокурсників завідувачкою музею інституту Наталією Кравченко була проведена змістовна і цікава екскурсія по оновленим експозиціям і залам музею від Першої юнацької військової школи ім.Богдана Хмельницького до сучасного ВВНЗ, який готує справжніх патріотів України.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх