Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Збережені фрески "В полум'ї війни"

Добавлено: 27.08.2019 Переглянуто: 1041


Дивовижні фрески збереглися донині в первісно старих корпусах, які займає на Печерську ВІТІ ім.Героїв Крут.

Комплекс Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут — це колишні казарми військових кантоністів(1835-1839рр.) Так називали неповнолітніх солдатських синів, які з народження були закріплені за військовим відомством, і фінських циганських та польських дітей – рекрутів.

В ціх стінах за більш ніж 180 років перебувало - (1865р. Київське піхотне юнкерське училище (з 1897 — Київське військове училище, з 1914 — 1-е Київське Костянтинівське військове училище). (20 листопада 1917 року, за наказом Генерального секретаря з військових справ Симона Петлюри, була розгорнута перша українська військова юнацька школа, в складі якої перебували юнкери, що залишилися в Києві. Школі було присвоєно ім'я гетьмана Богдана Хмельницького. В січні 1918 року, коли війська червоногвардійців загрожували захопленням столиці Української Республіки, юнкери з 1-ї української військової юнацької школи взяли активну участь у боях з червоногвардійцями, зокрема в бою під Крутами, захищаючи Центральну Раду.

Ось вони збережені фрески в склепінчастих відсіках - казематах вони несуть мілітарну історію нашого навчального вишу.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх