Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Хід Первинної військово-професійної підготовки курсантів ВКСС ВІТІ

Добавлено: 13.08.2019 Переглянуто: 1779


Після урочистого ритуалу вручення зброї курсантам Військового коледжу сержантського складу ВІТІ набору 2019 року, відповідно до плану проведення базової загальної військової підготовки проводяться заняття з дисциплін: “Тактична медицина”, “Вогнева підготовка”, “Підготовка зі зв’язку”, “Підготовка з РХБ захисту”, “Військова топографія”, “Психологічної підготовки”.

Під час навчальних занять курсанти ознайомилися зі зразками техніки зв’язку, а саме Motorola та Harris, вивчили тактико-технічні характеристики цих станцій та спробували на них вести радіообмін. З різними видами радіаційного, хімічного зараження та захистом від нього, діями особового складу на зараженій місцевості та порядком використання табельних засобів аерозольного маскування.

Цікавим для курсантів першого курсу Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікації та інформатизації імені Героїв Крут виявилося заняття з навчальної дисципліни «Тактична медицина», на яких курсанти вивчили склад та призначення аптечки медичної загальновійськової індивідуальної, практично навчилися зупиняти кровотечу за допомогою джгутів та виносити пораненого з поля бою.

На занятті з «Військова топографія» курсанти різними способами навчилися визначати сторони горизонту вдень, визначати відстані та рухатись по ним за азимутами. Для курсантів це заняття виявилось цікавим так як, вони вперше самостійно працювали на місцевості з компасом. Втомлені але цілком задоволені своїми результатами і набутими знаннями курсанти повернулися до наметового містечка.

На занятті з навчальної дисципліни “Тактична підготовка” курсанти відпрацювали порядок дій солдата під час ведення бою, вибір орієнтирів та складання картки вогню стрільця (стрілецької картки).

10 серпня 2019 року з курсантами першого курсу військового коледжу було проведено заняття з вогневого тренування.

На занятті з навчальної дисципліни «Психологічна підготовка» курсанти отримали інформацію про види негативних психічних реакцій (істерика, паніка, агресія, ступор), правила першої психологічної допомоги, здійснення первинної психологічної самодопомоги в екстремальних умовах.

4 серпня 2019 року, згідно плану проведення вихідного дня, курсантам Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут набору 2019 року продемонстрували художній фільм українського виробництва «Кіборги. Герої не вмирають».

11 серпня 2019 року згідно плану проведення вихідного дня з курсантами Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікації та інформатизації імені Героїв Крут набору 2019 року було проведено спортивне свято. В цілому мета заходу була досягнута команди навчальних груп показали досить високі результати. В командному заліку місця розподілилися наступним чином: 1 місце – 901 група (капітан команди курсант Віктор В.В.), 2 місце 902 група (капітан команди курсант Рогов Д.О) , 3 місце – 903 група (капітан команди курсант Отабоєв М.Т). За індивідуальними результатами в кращу сторону відмічені: курсант Ключко А.І. (підтягування на перекладені 23р.), курсант Помазнюк О.О. (згинання розгинання рук в упорі лежачі 78р.), серед жінок військовослужбовців курсант Міщенко І.А. (згинання розгинання рук в упорі лежачі 56р.), та курсант Рогов Д.В. (біг на 100 метрів 11,9 с.). В останньому змаганні з перетягування канату у завзятій боротьбі перемогу отримала 901 навчальна група. В кінці заходу команди були нагороджені призами

Попереду першокурсників очікують насичені та яскраві будні не лише під час польового виходу, а й протягом усього навчання у Військовому коледжі сержантського складу ВІТІ імені Героїв Крут. Всіх, хто пройде випробування витримкою та духом чекає один із найважливіших ритуалів військової людини – складання Військової присяги на вірність українському народові.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх