Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Обмін бойовим досвідом з курсантами інституту

Добавлено: 24.04.2019 Переглянуто: 909


Під час проходження навчальної практики на базі однієї з військових частин м. Вінниці, з курсантами 3 курсу нашого вишу, було проведено тактико-спеціальне заняття. Керівником заняття був військовослужбовець – учасник бойових дій на Сході України, який має досвід служби у Силах спеціальних операцій.

На початку заняття, спираючись на особистий досвід та досвід участі в Операції об’єднаних сил, інструктор розповів курсантам про складність життя в польових умовах, способи облаштування позицій в період так званої “тиші” та як з підручних матеріалів зробити комунікації і замінувати найбільш небезпечні напрямки можливого прориву оборони.

Під час практичного відпрацювання вправ інструктор наглядно показав кожному з курсантів, як правильно тримати автомат у положенні стоячи.

Після вправ зі зброєю, курсантами навчались прийомів тактичної медицини, а саме відпрацьовували евакуацію пораненого з поля бою при повному обмундируванні.

Третім своєрідним блоком занять було пересування особового складу по захопленій ворогом території, із відпрацюванням тактичних прийомів та дій притаманних підрозділам Сил спеціальних операцій.

Наприкінці заняття усі були виснажені проте задоволені, оскільки заняття виявилось цікавим та неймовірно корисним.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх