Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курси військової підготовки осіб сержантського (старшинського) складу

Добавлено: 22.04.2019 Переглянуто: 1093


З 02 квітня 2019 року на базі Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації розпочалися заняття на курсах підвищення кваліфікації з військовослужбовцями військової служби за контрактом за спеціальностями 122 Комп’ютерні науки (спеціалізацією Експлуатація та ремонт військових засобів обчислювальної техніки) та 172 Телекомунікації та радіотехніка (спеціалізацією Експлуатація та ремонт військових засобів зв’язку).

До навчання залучені військовослужбовці військової служби за контрактом сержантського (старшинського) складу, які попередньо здобули вищу освіту за спорідненими напрямами підготовки, призначені для заміщення посад, які передбачають освітньо-кваліфікаційний рівень молодший спеціаліст (молодший бакалавр).

Навчання за навчальними план-програмами забезпечує поглиблення теоретичних знань, набуття нових та удосконалення набутих раніше навичок та умінь щодо виконання завдань службової діяльності.

Зміст навчальних дисциплін включає в себе вивчення теоретичних основ організації зв’язку, принципи та способи організації зв'язку різноманітними засобами, системи зв'язку Збройних Сил України, основи бойового застосування інформаційно-телекомунікаційних вузлів, організацію оперативно-технічної служби на інформаційно-телекомунікаційних вузлах, побудову комп’ютера та периферійних пристроїв, їх технічного обслуговування, основ програмування, побудови та адміністрування комп’ютерних мереж, роботи на новітній техніці зв’язку та інших питань визначених навчальними план – програмами.

За перший місяць занять сержанти ознайомились з існуючою системою управління військами, органами та пунктами управління військами, їх основними функціями. Вивчили задачі і види технічного обслуговування техніки зв’язку і АУВ, джерела електроживлення телекомунікаційних систем, типові канали передачі, тактико-технічні дані, бойове використання та порядок експлуатації проводових засобів зв’язку тактичної ланки управління, основні магістральні та розподільчі кабелі. Отримали практичні навички під час занять в польових умовах з питань забезпечення проводового зв’язку в тактичній ланці управління від блок постів, ВОП (РОП). Приступили до вивчення порядку налагодження та експлуатації системи транкінгового зв’язку Mototrbo.

Відмічається велика мотивація сержантів до навчання, їх прагнення до отримання знань та практичних навичок.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх