Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Холодний Яр

Добавлено: 15.04.2019 Переглянуто: 1163


14.04.2019 курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації факультету Інформаційних технологій мали можливість стати учасниками заходу, який пов'язує славне минуле та квітуче майбутнє України. Курсанти-першачки на чолі з лейтенантом Катериною Мінкіною були запрошені на захід, проведений в пам'ять про хоробрих повстанців Холодноярської республіки та в честь відкриття пам'ятника 93 окремій механізованій бригаді (яка носить ім'я Холодного Яру), яка одна з перших була сформована з лав добровольців українського народу на захист суверенітету та територіальної цілісності України.

Воїни цієї бригади з 2014 року і до сьогодні мужньо обороняють східні кордони України. Бригада обороняла Донецький аеропорт, звільняла Піски, Артемівськ, та інші населені пункти. В рамках програми заходу, організованого Спілкою офіцерів України, курсанти відвідали Мотрин жіночий монастир, в якому стали свідками обряду освячення зброї. Відвідали хутір Буда, поблизу якого і відбулося урочисте відкриття пам'ятника 93 окремій механізованій бригаді «Холодний Яр» і вшанування 287 загиблих воїнів бригади які віддали своє життя за Україну.

Курсанти Дяченко А.Ю. та Ковба Р.В. виступали з доповідями на тему «Останній бій холодноярських отаманів» та «Сучасні подвиги холодноярців. 93 окрема механізована бригада». Курсанти старанно готувались та гідно представили Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут з-поміж інших вищих військових навчальних закладів.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх