Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВКСС ВІТІ вшанували пам'ять видатного українського письменника, драматурга, прозаїка Миколи Васильовича Гоголя

Добавлено: 05.04.2019 Переглянуто: 891


Полтавщина з давнини вважається духовною столицею України, тут творили такі видатні письменники як Котляревський І.П., Сковорода Г.С., Гончар О.О., Гребінка Є.П. Гоголь М.В. та інші. 1 квітня 2019 року весь світ відзначає 210-річницю від дня народження відомого класика світової літератури уродженця Полтавщини – Миколи Васильовича Гоголя. Цього дня на батьківщині письменника у селі Гоголевому Шишацького району поруч з музеєм-садибою пройшли урочисті заходи та відкриття культурно-мистецького центру Гоголя М.В.

На святкування завітало чимало гостей, зокрема, керівництво Полтавської ОДА , представники культурної і туристичної галузі Полтавщини. Із закордону прибули учасники наукової конференції, гості з Японії, Словаччини, Польщі та Італії. З нагоди святкування дня народження М.В. Гоголя, артисти Полтавського обласного музично-драматичного театру підготували для показу на сцені культурно-мистецького центру святковий концерт під назвою «М.В. Гоголь. Відлуння віків». Також у програмі заходу було організовано відкриття персональної виставки Євгена Пілюгіна «М.В. Гоголь та Італія», міжнародну конференцію, фотозони та містечко майстрів народної творчості.

З метою національно-патріотичного виховання та вшанування пам’яті відомого класика світової літератури, видатного українського письменника, драматурга, прозаїка Миколи Васильовича Гоголя даний захід також відвідали Військовослужбовці Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікації та інформатизації імені Героїв Крут.

Заступник директора культурно-мистецького центру з наукової роботи Волошина Ірина Олександрівна особисто провела екскурсію по Національному музею-заповіднику М.В. Гоголя у якому Микола Васильович провів свої дитячі та юнацькі роки, та ознайомила курсантів коледжу з життєвим та творчим шляхом нашого земляка, розповіла багато цікавих фактів з життя письменника. Ірини Олександрівни провела вдале порівняння сучасного з минулим, акцентувала що повість Миколи Васильовича "Тарас Бульба", була написана письменником коли він перебував на Волині, вона розповіла про боротьбу наших славетних козаків, пращурів 17 століття, зазначила що українці з давніх-давен були волелюбною нацією та незважаючи за будь яких обставини козаки завжди боролися за свою незалежність та ідентичність.

Курсанти коледжу з захопленням спостерігали за святковими заходами, емоційно ділилися своїми враженнями стосовно життєвого шляху нашого видатного земляка Миколи Васильовича Гоголя, автора таких чудових творів як: "Вечора на хуторі поблизу Диканьки", "Вій", "Тарас Бульба", "Мертві душі", "Ревізор" та інші. Курсанти начебто потрапили в ті самі твори письменника, вони з радістю на обличчі фотографувалися с персонажами про яких писав Гоголь М.В., а наприкінці свята з задоволенням куштували смачну козацьку кашу.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх